Bestuur

Bestuursleden moeten op basis van een arbeidsovereenkomst feitelijk werkzaam zijn in het werkgebied van de treasury van de onderneming of instelling. Tot de leden van het bestuur kunnen de voorzitters van de door de vereniging ingestelde commissies en werkgroepen behoren alsmede een vertegenwoordiger van de partners. Voor beide laatstgenoemde categorieën geldt niet de verplichting dat zij op basis van een arbeidsovereenkomst feitelijk werkzaam zijn in het werkgebied van de treasury van de onderneming of instelling. De bestuurders worden door de Algemene Ledenvergadering benoemd voor een periode van drie jaar en zij zijn eenmaal herkiesbaar, m.u.v. het bestuurslid dat een partner vertegenwoordigt. Een bestuurslidmaatschap duurt derhalve maximaal zes jaar. Het huidige bestuur van DACT is als volgt samengesteld:

Erwin Bastianen RT

Vice chair

is Director Treasury op het EMEA hoofdkwartier van Nike waar hij verantwoordelijk is voor de Reporting & Analytics van de wereldwijde Cash & Banking functie. Erwin is zijn loopbaan begonnen in treasury outsourcing bij Thésor waar hij met name in de (semi-)publieke sector actief was. Daarna heeft hij als treasury consultant bij PwC gewerkt waar hij grote multinationals heeft ondersteund op het gebied van cash management, treasury control en regelgeving. Erwin heeft Finance gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en heeft in 2014 zijn postdoctorale opleiding tot Register Treasurer aan de VU afgerond. In 2019 is hij toegetreden tot het DACT bestuur en is voorzitter van de DACT Commissie Vaktechniek.

Sluiten

Lees meer

Richard Blokland RT

Treasurer

Is sinds 2015 Corporate Treasurer bij NewCold en is verantwoordelijk voor zowel de Treasury als de Insurance activiteiten. NewCold (2o12) is een frozen food logistics provider en is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met negen operationele diepvrieshuizen op drie continenten. NewCold ontwikkelt, bouwt en opereert grootschalige en praktisch volledig geautomatiseerde cold stores voor de grootste vijfentwintig tot dertig frozen food producers in de wereld. Hiervoor is hij werkzaam geweest bij uiteenlopende organisaties, zowel profit als non-profit. Na Bedrijfseconomie gestudeerd te hebben aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heeft Richard in 2009 de postdoctorale studie Treasury Management afgerond aan de VU in Amsterdam en staat ingeschreven in Register Treasurer. In 2021 is Richard toegetreden tot het Bestuur van de DACT en is hij onder andere lid van de Commissie Vaktechniek.

Sluiten

Lees meer

Olga Gayevskaya

is Director Treasury operations at VEON (telecom provider). She joined the company in 2007 in Kazakhstan where she was leading the Corporate Finance, Cash Management and Risk management function. In 2014 she moved to VEON HQ in Amsterdam being responsible for the Treasury Operations at HQ level and the operating companies in 9 countries. She started her treasury career in an Indian Oil and Gas pipeline construction company after graduating a Master of Business Administration in Finance. Starting from 2021 she joint DACT board and one of her focus is to impower international and multicultural aspects.

Sluiten

Lees meer

Yannick Gehin

Yannick has 20 years of professional experience in finance. He started in a French bank as bond origination analyst before joining Danone, a leading food company, where he held different positions, as front office manager, regional treasurer Eastern Europe and APAC and cash flow controller; he then became deputy group treasurer of Technicolor, a creative technology company. Yannick has been living in the Netherlands since 2020 and is currently senior corporate treasury director of Coty, a leading beauty company. Yannick studied business administration, corporate finance and financial engineering and tax at Nancy business school, Rennes university and Paris business school. He is also certified in international cash management. In 2024 he joined the DACT board, and he is involved in the young treasurers and students’ initiatives, DACT academy and various projects.

Sluiten

Lees meer

Emiel Kuiken

Emiel is momenteel Head of Treasury by Action. Gedurende zijn cariere (sinds 2007) heeft hij zowel als bankier (SAXO Bank) , Treasury Consultant (PWC) en als Corporate Treasurer (Tesla en Action) gewerkt. Emiel heeft de post-docterale studie Treasury Management aan de VU afgerond in 2013 en draagt daarmee ook de Register Treasurer (RT) titel. In 2024 is hij toegetreden tot het DACT bestuur en is hij betrokken bij de Commissie vaktechniek en diverse projecten.

Sluiten

Lees meer

Nadiia Matskevych

Nadiia Matskevych is a dynamic Finance professional holding CIMA qualification. Her career spans four countries and includes roles in four major international companies, where she has excelled in Financial Planning & Analysis (FP&A), Controlling and Business Treasury. Since 2021 she’s been with AkzoNobel’s Business Treasury team in the Netherlands, overseeing Corporate Finance, Cash Management and Trade Finance in Europe. She’s also an active volunteer and a member of professional networks like Women Inspiring Network and the Young AkzoNobel Network. On a personal level, Nadiia is an energized full-time working mom of two. She is a passionate advocate for active & healthy lifestyle, particularly cross-fit and cold showers.

Starting from 2023 she joined the DACT board to infuse fresh ideas and diversity, with a focus on Women In Treasury Network and communications.

Sluiten

Lees meer

Erwin Smit

is lid van de directie van Marsh Nederland; Marsh is één van de vier ‘businesses’ van Marsh McLennan (’s werelds toonaangevende professionele dienstverlener op het gebied van risico, strategie en mensen). Erwin is verantwoordelijk voor het bedienen van klanten en prospects met een omzet van meer dan EUR 450 miljoen. Van 2012 – 2017 was Erwin binnen Marsh Nederland verantwoordelijk voor de afdelingen die verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van de verzekeringen bij verzekeraars en was hij tevens verantwoordelijk voor Marsh Advisory (het onderdeel binnen Marsh dat verantwoordelijk is voor Property Risk Consulting en het geven van advies over Enterprise Risk Management). De 23 jaren daarvoor werkte hij bij Aon in Nederland in verschillende functies. Erwin begon zijn carrière in 1987 bij Hudig Langeveldt op de Aansprakelijkheidsafdeling. Erwin studeerde Bestuurskunde aan de Technische Hogeschool Twente / Universiteit Twente. Erwin is in 2022 benoemd tot bestuurslid van de DACT.

Sluiten

Lees meer

Bart Verweij RT

Bart Verweij is sinds 2021 Head of Treasury bij Mollie, een van de snelst groeiende betalingsverwerkers in Europa. Daaraan voorafgaand was hij Director of Treasury bij booking.com. Eerder werkte hij in verschillende cash management gerelateerde functies bij Kroymans Corporation en Citadel Enterprises in Hilversum. Bart heeft een Master of Business Administration afgerond aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij gecertificeerd International Cash Manager en Registered Treasurer.  Bart is getrouwd en heeft drie jonge kinderen. In 2019 is hij toegetreden als bestuurslid met een focus op Young Treasurers. 

Sluiten

Lees meer