Honorary members

Erika Licht

studeerde rechten aan Tilburg University. Van 1995 tot 2010 was zij DGA van een managementbureau voor Verenigingen en Stichtingen. Daarnaast bekleedde zij diverse functies bij de overheid, in het bedrijfsleven en als advocaat in de insolventie- en familierechtpraktijk, welke praktijk zij in 2006 heeft neergelegd. Erika is een van de oprichters van de DACT en sinds de oprichting in november 1996 verenigingsmanager en bestuurslid/secretaris van de vereniging. In 2021 vierde zij haar 25-jarig jubileum en per 1 oktober 2022 neemt zij als verenigingsmanager en bestuurslid afscheid van DACT.

Erika is op 12 april 2022 tot erelid benoemd.

Close

Lees meer

Robert van der Burg

Robert van der Burg

studeerde Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na zijn doctoraal examen in 1966 werkte hij vier jaar als onderzoeker bij het Economisch Instituut voor het Midden- Kleinbedrijf in Den Haag. In 1970 trad hij in dienst bij KLM, de start van een carrière van 35 jaar in de luchtvaart. De eerste negen jaar vervulde hij de functie van Financial Controller in Amstelveen. Daarna leende KLM hem uit aan Nigeria Airways als Director of Finance and Accounting in Lagos. Na terugkeer in Amstelveen, in 1982, was Robert een jaar senior consultant en vervolgens tien jaar Vice President Finance and Treasurer. Van 1993 tot 1997 was hij als Senior Vice President Finance eindverantwoordelijk voor treasury, verzekeringen, belastingen en de inkoop van brandstoffen. Als specialist in de financiering van vliegtuigen realiseerde Robert belangrijke innoverende financieringen in USA, Japan en Hong Kong. Tot zijn pensionering in april 2005 was hij Managing Director van KLM Financial Services (KFS) in Dublin. Hij runde vervolgens vanuit Dublin tot december 2018 zijn eigen leasing structuring company Adfinbur Ltd. In die periode was hij tevens non-executive board member in Deutsche Verkehrsbank (2005-2009), DZ Bank Ireland (2012–2017) en Aerfin Ltd (2013-2017). Robert van der Burg was in 1996 medeoprichter van DACT en tot zijn vertrek naar Ierland de eerste voorzitter. Bij zijn aftreden is hij benoemd tot erelid.

Close

Lees meer

Robi Dattatreya

Robi Dattatreya

studeerde Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Robi startte zijn carrière op de treasury-afdeling van Koninklijke Ahrend NV. Via BESI trad hij in 1996 in dienst bij ABN AMRO. De eerste jaren was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en marktintroductie van de zakelijke internetdiensten voor Investment Bank. Zijn laatste functie bij ABN AMRO was COO van de Investment Bank in Frankfurt. Via internetdrogist Pharmaplaza is Robi in 2001 begonnen met Total Solutions Total Solutions met vestigingen in Nederland en het Midden Oosten. In 2020 is de Total Solutions groep overgenomen. Robi is nu mede oprichter en CFO van Usportfor, specialist in software om sportwedstrijden automatisch op te nemen voor live streaming en spelverbetering. Als één van de initiatiefnemers van DACT en was vicevoorzitter van het oprichtingsbestuur. Na zijn bestuursperiode is Robi in 2002 benoemd tot erelid.

Close

Lees meer

George Dessing

George Dessing

is Executive Vice President Treasury & Risk van Wolters Kluwer, een mondiale, toonaangevende aanbieder van professionele informatie, software en diensten. In deze positie is George verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten op het gebied van treasury, riskmanagement en onroerend goed van Wolters Kluwer, ter ondersteuning van de bedrijfsstrategie. Eerder bekleedde George verschillende functies bij NetHold Finance, onderdeel van de FilmNet Group, in Nederland en België. George studeerde Bedrijfseconomie aan de HEAO in Den Haag en behaalde een master in Bedrijfseconomie aan Tilburg University. George trad in 2007 toe tot het DACT-bestuur, en heeft – op grond van buitenstatutaire benoemingen – negen jaar deel uitgemaakt van het bestuur. Hij trad in 2016 af en werd bij zijn aftreden tot erelid benoemd.

Close

Lees meer

Frits Hensel

Frits Hensel

studeerde Bedrijfseconomie en Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 1970 tot en met 2005 was hij in dienst van Akzo (thans AkzoNobel). In 1982 werd hij benoemd tot directeur Financiële Zaken met wereldwijde verantwoordelijkheid voor treasury, corporate finance en investor relations. Vanaf 1993 had hij als Senior Vice President Finance ook de eindverantwoordelijkheid voor de belastingplanning en de fiscale aangiftes in alle landen waar AkzoNobel activiteiten ontplooide.
Chairman
Frits was daarnaast vele jaren Chairman van de Board van AkzoNobel USA en van de Board van AkzoNobel UK. Ook was hij vicevoorzitter van het Nederlandse pensioenfonds en voorzitter van de beleggingscommissies van de belangrijkste buitenlandse pensioenfondsen van AkzoNobel. Van 2001 tot en met 2013 was hij lid van de Raad van Toezicht van de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB, lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van het Audit Committee van ANWB BV.

Stichting RT
Hij is penningmeester van de Stichting Register Treasurer en was vanaf 2009 tot medio 2017 voorzitter van de Raad van Advies van DACT. Frits was adviseur bij de oprichting van DACT en is sinds 2006 als lid van het Treasury Beursteam nog steeds actief betrokken bij de activiteiten van DACT. Frits maakte sinds 2000 deel uit van de Raad van Advies; hij was van 2009 tot 2017 voorzitter van de Raad van Advies. Bij zijn aftreden in 2017 is hij benoemd tot erelid.

Close

Lees meer

Albert Hollema

Albert Hollema

studeerde Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast doorliep hij in 1998 succesvol de postdoctorale studie Treasury Management & Corporate Finance aan de VU, die opleidt tot Register Treasurer (RT). Hij startte zijn carrière bij KNP BT en breidde vervolgens bij Robeco, GUS PLC, Numico, Akzo Nobel, NXP en VEON zijn financiële ervaring uit in corporate finance, treasury, M&A, investor relations, transformations, insurance en pensioenen. Momenteel werkt hij bij Endemol Shine als Group Finance Director Treasury and Investor Relations. Albert kwam in 2002 in het bestuur van DACT en was tot en met 2007 voorzitter. In deze periode werden onder meer de DACT Treasury Beurs en het Permanent Education Program (PEP) opgezet. Na zijn bestuursperiode is Albert Hollema in 2009 benoemd tot erelid. Hij was tevens actief in het curatorium van de RT-opleiding en is voorzitter van de Stichting Register-Treasurer (SRT).

Close

Lees meer

Arnold Salverda

Arnold Salverda

(1957) studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode. Na zijn studie startte hij als trainee bij de toenmalige Nederlandsche Middenstandsbank. In de jaren daarna bekleedde Arnold diverse Group Treasurer-posities, onder meer bij CSM, Sara Lee|DE, P&O Nedlloyd en Smit Internationale. Gedurende zijn loopbaan was hij verantwoordelijk voor vrijwel alle aspecten van corporate treasury. Enkele van zijn specialismen zijn het opzetten en managen van buitenlandse financieringsmaatschappijen (België, Nederlandse Antillen, Singapore, Luxemburg), ECA financing (voor schepen en telecom) en innovatieve en exotische capital market transacties, waaronder de eerste corporate bond in Bangladesh.
Arnold speelde een leidende rol bij de oprichting van DACT, door het initiëren van en deelnemen aan de gesprekken tussen de toenmalige treasuryclubs TREMA, TIP en NVVT. Aansluitend was Arnold zes jaar lid van het bestuur, waarvan drie jaar als voorzitter. Na zijn bestuursperiode was Arnold vijf jaar lid van de Raad van Advies.
Arnold is grondlegger van de postdoctorale opleiding Corporate Finance & Treasury Management. Samen met prof. Theo van der Nat van de VU gaf hij onder meer het curriculum van de eerste jaargang vorm. Nog steeds is Nederland een van de weinige landen ter wereld met een treasury-opleiding op academisch niveau. Arnold was sinds 2003 lid en van 2012 tot 2019 voorzitter van het curatorium van deze opleiding.
Hij nam tevens het initiatief voor de oprichting van de Stichting Register Treasurer (SRT). De doelstelling van de SRT was en is het toekennen van de titel RT aan door de SRT erkende academische treasury-opleidingen. Arnold heeft vanaf de oprichting in 1997 tot 2009 deel uitgemaakt van het bestuur van de SRT, waarvan 10 jaar als voorzitter.
Arnold is in 2021 benoemd tot erelid van de DACT.

Close

Lees meer

Sander van Tol

Sander van Tol studied Financial Economics at Erasmus University Rotterdam. After working for a short period as Assistant Treasurer at Woningbedrijf Rotterdam, he started as a Consultant at Zanders, Treasury & Finance Solutions in 1996. In 2001, Sander was appointed partner of this firm. Within Zanders, he is jointly responsible for advising Corporate Clients. Besides his position at Zanders, he is a lecturer and chairman of the curatorium at the postgraduate Treasury Management & Corporate Finance course at the Vrije Universiteit in Amsterdam. Sander is a speaker at international conferences and provides training for ACT in Corporate Finance and Risk Management.

Sander van Tol became a member of DACT's predecessor, the NVVT, in 2004. He served as a board member of DACT (partner member seat) for three years and resigned in 2010. On June 7, 2012, he was appointed as a member of the DACT Advisory Board. Sander has served for 11 years in the Advisory Board, including as chairman since 2017. He has participated in many Lustrum teams and Summer Conference teams. He was also part of the Talk-to-the-treasurer team.
He was responsible for the content and moderation of the New Year's meetings.
Sander organized various member surveys and has been a speaker at PEP sessions, business case studies, and lectures during Treasury events.
In 2022, Sander announced that he was stepping down as an Advisory Board member.

Close

Lees meer