Talk to the treasurer

"[delete]"

[delete]

Wat is/doet een Treasurer?

Als er één best kept secret is in de boeiende wereld van finance, dan is het wel de aard en de rol van Treasury. In Nederland werken ruim duizend financiële professionals in een treasurygerelateerde functie; wereldwijd gaat het om een veelvoud. Met hun vakinhoudelijke kennis en expertise vormen zij de backbone van de financiële huishouding van bedrijven en organisaties. Toch blijkt het vakgebied (en de carrièremogelijkheden) bij velen onbekend. Niet alleen extern, bijvoorbeeld bij young talent, maar ook intern, in organisaties zelf. Hoog tijd dus om het geheim te onthullen en Treasury vol in de schijnwerpers te zetten. Vandaar de Talk-to-the-Treasurer-campagne. Met deze campagne willen we zowel de treasuryfunctie als de treasuryprofessional meer bekendheid geven en tegelijk zichtbaarder maken binnen organisaties. Hoe? Via interviews en artikelen (storytelling), online trainingen, animaties, aandacht op social media en nog veel meer.

Klik hier om je aan te melden voor een introductiecurcus.

Treasurers aan het woord

Barbara Kontic - Cash Manager at CitizenM Hotels

"I appreciate that maintaining good relationships with internal and external stakeholders is as important as analytical thinking"

Naar artikel

Treasury Award

DACT Treasury Award

DACT wil met deze jaarlijkse Award bijzondere prestaties op het terrein van treasury waardering geven en tegelijkertijd het werkgebied en activiteiten van treasurers bij een breder publiek onder de aandacht brengen. De leden van DACT kunnen voor deze verkiezing financiële projecten en transacties voordragen. Alle inzendingen worden beoordeeld aan de hand van verschillende criteria: Innovatie, Inspiratie en Environment, Sustainability & Governance.

Lees meer

De rol van de Treasurer

Het werkgebied van de Treasurer bestaat uit het ondersteunen van de onderneming / CFO bij het beheren en beheersen van de balans van de onderneming (Corporate Finance Management), het beheer en beheersen van financiële middelen (Treasury operations) en het beheren en beheersen van financiële risico’s van de onderneming (Financial Risk Management). De Treasurer is daarbij strategisch business partner van de CFO en van teams zoals Control, Tax, Accounting en Legal, en levert support aan business units, sales teams, etc.

De Treasurer combineert daarbij interne en externe kansen & mogelijkheden met interne en externe verwachtingen & eisen. De Treasurer is (eind-)verantwoordelijk voor beleidsvorming op deze onderdelen en voor de operationele uitvoering van de verschillende activiteiten van de Treasury. De Treasurer geeft leiding aan een team van professionals en is verantwoordelijk voor een optimale bezetting en ontwikkeling van het team.Het vakgebied Treasury is dus in drie delen te splitsen:
1. Corporate Finance Management
2. Treasury Operations en
3. Financial Risk Management.

Elk van deze onderdelen bestaat uit primaire activiteiten en verantwoordelijkheden, en uit gerelateerde activiteiten die aan de functie van de Treasurer gekoppeld kunnen worden waarvoor de Treasurer (afhankelijk van de organisatorische indeling) verantwoordelijk is, aanspreekbaar is en/of voor geraadpleegd kan worden.

corporate finance management

Lees meer

treasury operations

Lees meer

financial risk management

Lees meer

Opleidingen

Permanent Eduction Program PEP

Lees meer

Postacademische opleidingen

Lees meer

Stichting Register Treasurer

Lees meer