Wat is DACT?

DACT, Dutch Association of Corporate Treasurers, is dé beroepsvereniging voor (corporate) treasurers en treasury professionals in Nederland en telt circa 750 leden, werkzaam bij multinationals, grote en middelgrote ondernemingen maar ook bij de overheid en non profit-organisaties. DACT bevordert als beroepsvereniging de professionele ontwikkeling van de leden, biedt een netwerk waarbinnen treasury professionals zich met elkaar verbonden voelen en faciliteert een platform voor de uitwisseling van informatie en verdieping van kennis.

Voor wie is DACT?

DACT is een beroepsvereniging voor corporate treasurers, maar ook voor assistent-treasurers, treasury controllers, treasury managers en andere met de treasury discipline verwante functies. Met corporate wordt bedoeld dat u “praktizeert” als treasurer of in een van de voornoemde functies en niet werkzaam bent als consultant, bankier, accountant of een andere functie in de op de treasuryfunctie gerichte adviespraktijk.

Sinds 2019 is het ook mogelijk om als ZZP-er het lidmaatschap van DACT te verkrijgen. Daarvoor geldt wel dat je in het handelsregister van de Kamer van Koophandel als zelfstandige geregistreerd staat met als hoofdfunctie (treasury) interim manager. Tevens dien je:

  • over minstens vijf jaar aantoonbare ervaring als (corporate) treasury professional bij een onderneming in een niet-commerciële functie te beschikken en/of
  • een aantoonbaar trackrecord van relevante interim-management contracten op het treasury-vakgebied voor een periode van meer dan 3 maanden per opdracht in de afgelopen twee jaar.

Ten tijde van de aanvraag ben je aantoonbaar werkzaam als interim manager.

Je bent van harte welkom als lid van de DACT op het moment dat je beschikt over relevante ervaring en kennis op het gebied van treasury en op het moment van de aanvraag voor het lidmaatschap – op basis van een arbeidsovereenkomst – werkzaam bent in het werkgebied van de treasury of op andere wijze – doch niet als consultant – dagelijks betrokken bent bij de treasury-aktiviteiten van de onderneming/instelling of voldoet aan de ZZP-criteria. De jaarcontributie (2023) bedraagt Euro 200 exclusief 21% BTW.

Het DACT- lidmaatschap biedt u

Aansluiting bij een hoogwaardig professioneel netwerk van vakgenoten, ook te raadplegen via de website.
Gratis toegang tot de besloten ledenbijeenkomsten (invitation only)
Gratis toegang tot een Permanent Educatie Programma (PEP), dat DACT in samenwerking met DACT-partners uitvoert (zie button opleidingen).
Substantiële kortingen op de seminars en opleidingen van DACT-partners
Twee maal per jaar een grote (openbare) bijeenkomst: DACT Treasury Beurs en de DACT Annual Conference.
Gratis abonnement op het vakblad TMI, Treasury Management International.
Toegang tot een publicatiedatabase (zie button bibliotheek)
WORD LID