Apr 22, 2022

Maak kennis met de nieuwe DACT verenigingsmanager

Mijn naam is Milena Babović, ik ben 43 jaar jong en woon in de Meern. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen in de leeftijd 12-18 jaar. Per 1 oktober a.s. volg ik Erika op als verenigingsmanager van DACT. Ik zal vanaf 1 mei tot 1 oktober samenwerken met Erika om een goede overdracht te bewerkstelligen.

Voor mijn werk bij DACT heb ik 20 jaar ervaring opgedaan in diverse management- en projectfuncties en in de laatste tien jaar heb ik mij het meeste bezig gehouden met verenigingsmanagement. Zo heb ik bij de artsenfederatie gewerkt, diverse vakgroepen ondersteund en ben ik nu directeur van de Nederlandse Associatie van Physician Assistants. Deze functie zal ik combineren met het verenigingsmanagement van DACT. Ik vind het een echte uitdaging om mijn kennis in te zetten in een ander werkveld. Aangezien mijn echtgenoot ruim tien jaar werkzaam is als treasurer en lid is van DACT, is dit vakgebied mij niet geheel vreemd. Ik zie nu al vraagstukken die binnen DACT spelen, die ook actueel zijn bij andere verenigingen.

Kracht van verenigingen

Het Nationaal Verenigingsonderzoek uit 2020 laat zien dat bijna alle verenigingen op elkaar lijken, ongeacht de grootte en de doelgroep. Al deze verenigingen zijn bezig met het organiseren van netwerken, bieden expertise en scholing en stimuleren innovatie. Het is ook kenmerkend voor alle verenigingen dat inzet van leden als vrijwilliger van essentieel belang is. Ook samenwerken met partners hoort bij verenigingen. Juist tijdens corona hebben veel verenigingen laten zien dat zij van groot belang zijn en bijdragen aan de samenleving, sociaal en economisch. 

Ik zie dat DACT door de jaren is uitgegroeid tot een professionele verenging met een groot netwerk. Mijn bijdrage zal zijn om samen met het bestuur, de Raad van Advies en de leden de vereniging verder te brengen. We gaan in september al aan de slag met een nieuw strategisch plan. Is er een onderwerp dat je graag onder de aandacht wilt brengen? Laat het mij weten!

Milena Babović

management@dact.nl

DACT dankt haar partner Financial Assets voor de professionele begeleiding bij de werving en selectie van de nieuwe verenigingsmanager.

Share facebok share Twitter share LinkedIn share WhatsApp share

Meer nieuws